Interjú egy másodikossal

Nádasi-Ozsvár Andrea meseíró, aki a mindenféle mesék nagy pártolója, egy nyolc éves kislánnyal, Lucával olvastatta el a Leonardo lovag című könyvemet és a szenzációs végeredményt most itt is megosztom. Az eredetit a Facebook oldalán találjátok >>> 

Ma rendhagyó interjúnk következik, a második osztályos Lucával, aki Holden Rose Leonardo lovag című mesekönyvéről osztja meg velünk őszinte véleményét.

Nádasi-Ozsvár Andrea (NOA): Mi tetszett a legjobban a könyvben?
LUCA: Az, hogy nagyon vicces volt, majdnem szétröhögtem rajta magam, például amikor Leonardo azon gondolkozott, hogy mivel lehet megijeszteni egy szörnyet. És az, hogy az egész egy nagy fantázia, olyan, mintha egy kisfiú fantáziáját olvasnánk. Látszik, hogy gyerekeknek tervezték, például nem voltak benne olyan szavak, amik túl felnőttesek, amiket nehéz megérteni, csak Mr. Nyúl komolykodott időnként, és mondott olyanokat, mint amiket a felnőttek szoktak. Az is jó volt, hogy ki lehetett színezni a képeket.
NOA: Ki volt a kedvenc szereplőd?
LUCA: Nehéz egyet választani, Leonardo, Mr. Nyúl és Patás voltak a kedvenceim.
NOA: Hogyan lehetett volna még jobb a kötet?
LUCA: Ha lenne folytatása, akkor még jobb lenne.
NOA: Van olyan dolog, jelenet a könyvből, amire szerinted még évek múlva is emlékezni fogsz?
LUCA: Igen, az nagyon mókás volt, hogy Leonardo mindent saját magáról akart elnevezni, erre szerintem még sokáig emlékezni fogok.
NOA: Mit kérdeznél a könyv írójától, ha kérdezhetnél?
LUCA: Lesz következő rész? Milyen lesz Leonardo 3-4 év múlva? (Azt mondjuk nem szeretném, ha megöregedne! ) Ha lesz következő rész, lesz benne valamilyen állata Leonardo-nak? (Az jó lenne, ha lenne, és benne lenne Leonardo csapatában. )

Köszönjük Lucának a miniinterjút, és várjuk Holden Rose válaszait! 
Amint láthatjátok, Luca nagyon szerette a kötetet. Felnőtt szemmel nézve, a színezhető rajzok rendkívül ötletesek, végre egy könyv, amiért nem szólhat a szülő, ha a gyerek összefirkálja. A kissé nagyobb betűméret, és a viszonylag sok kép elősegíti a kezdő olvasók sikerélményhez jutását, a szórakoztató történet pedig olvastatja magát, nem kell noszogatni a gyerekeket, hogy olvassák, így szeretettel ajánljuk a mesét a 7 év feletti korosztálynak.
A szerző a könyvfesztiválon rekordkísérletre készül, a fesztivál leghosszabb dedikálásával, menjetek el, így akár dedikálva is beszerezhetitek a Leonardo lovagot!

A válaszom pedig a következő:

Kedves Luca! Azért válaszolok csak most, ennyi idő elteltével, mert jól akarok válaszolni. Azt kérdezted, hogy lesz-e következő rész és ezt én még nem tudom megmondani. Sőt azt sem tudom, ha lesz, akkor idősebb lesz-e benne Leonardo. De azt már tudom, hogy a következő színezős mesekönyvem ezúttal nem Leonardoról szól majd, hanem Timiről.
Tudod, Timi is ott lakik a lakótelepen, de ő nem lovag, hanem egy tündér. Van egy varázspálcája, ami egy csapásra rendet varázsol a szobájában, kitisztítja a cipőjét és elmulasztja a hasfájást.
Egy napon aztán Timinek eltörik a pálcája, ami teljesen megváltoztatja az életét. Ahhoz, hogy új pálcát kapjon, a főtündér segítségét kell kérnie, aki viszont felettébb parancsolgatós. Szóval, lesz bonyodalom bőven.
Remélem ez is tetszeni fog majd neked, amint elkészül jelentkezem!  Szép napot! – Holden Rose