előadások

Ha előadást szeretne rendelni, akkor azt a innen az oldalról, vagy a Facebook oldalon keresztül is megteheted! Csatlakozz az előadásokról szóló Facebook csoporthoz >>>

15302540_1188159324565712_642145964_o

handKellemes hangulatú, vicces délután volt. A gyerekeim izgatottam várták, hogy végre találkozhassanak a Howard írójával. Izgalommal gyűjtögették a megnyerhető könyvjelzőket, és az autogramokat a mai napig ereklyeként őrzik. 🙂  Az előadás nagyon kötetlen volt, a gyerekekhez szólt a gyerekek nyelvén, természetesen szülőként is kellemes élményeket kaptunk. Mi szívesen találkoznánk veled még!
Papp Henriett – pedagógus, szülő

handKovács Attila (írói nevén: Holden Rose) 2016 decemberében járt Dorogon, ahol mindjárt két előadást is tartott. Lendületes, szépen artikuláló, szimpatikus előadó, aki ért a közönsége nyelvén: egyből megfogta a gyerekeket, akik örömmel beszélgettek, majd játszottak vele. Az előadás szórakoztató volt, lekötötte a hallgatóságot – és azt hiszem, az mindennél többet elmond az író-olvasó találkozó sikeréről, hogy a hallgatóság közül az egyik osztály Holden Rose egyik könyvét választotta kötelező olvasmánynak a következő évre. 
Limpár Ildikó – meseíró, szülő


handKöszönjük. Szerintem mindenki jól érezte magát. Kellemes óra volt. Színesítette napjaink sorát. Többekben az olvasás és a szövegalkotás vágyát is felébresztette.
Pentz Katalin tanárnő, Budapest

15168781_1860473014198440_1481717807257487565_o

handTisztelt kollégák, tisztelt rendezvényszervező!
Kovács Attila (Holden Rose) 2016 októberében volt az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár vendége egy közönségtalálkozón. Humoros, a gyerekeket közvetlenül megszólító alkotót ismerhettünk meg a személyében, aki részletek felolvasásával, a szereplők és a cselekmény ismertetésével, projektoros vetítéssel és a könyvekhez kapcsolódó kvízkérdésekkel hozta meg a kedvet az olvasáshoz. Kötetlen, jó hangulat jellemezte az író-olvasó találkozót. Bátran, nyugodt szívvel ajánlom gyermekfoglalkozásokra, olvasásnépszerűsítő rendezvényekre, rendhagyó irodalmi órákra egyaránt.
Buzai Csaba könyvtárigazgató – Orosháza, 2017. január 23.

handEz volt az első alkalom, hogy a könyvtárunkban egy igazi, élő, eredeti íróval találkozhattunk. Nem tudom, ki izgult jobban, a szerző, a gyerekek vagy én? (Szerintem utóbbi!) Mivel a könyvtárunk nem túlságosan nagy, a harmadik és negyedik évfolyamosok közül jöhettek el nagyjából hatvanan. Attila nagyon lazán kezelte a gyerekeket, de nem lekezelően, hanem partnerként. Sok humorral, oldott hangulatban zajlott a beszélgetés az olvasásról, a könyvekről, a sorozatról. Majd következett egy kis játék: Attila felolvasott egy részletet az egyik kötetből, és az evvel kapcsolatos kérdésekre várta a helyes válaszokat.
A végén senki nem távozott üres kézzel, mindenkinek jutott egy-egy könyvjelző, vagy matrica, amit a szerző lelkesen dedikált.
Bár Attila felajánlott a Sulikönyvtár olvasóinak 3 példányt a sorozatból, hamar kiderült azonban, hogy ez így nem elég: be kellett szereznünk – határozott olvasói nyomásra – a sorozat mindegyik részét. A találkozónak ugyanis nem csak a gyerekek körében volt nagyon pozitív visszhangja, hanem a kollégák, a tanítók körében is. A könyvekre hosszú előjegyzési listánk van és gyakorlatilag folyamatosan kölcsönzésben vannak.
A gyerekek nagyon szeretik olvasni Howard történeteit, nem csak azért, mert valóban jól megírt, izgalmas kalandokról van szó, hanem mert ők aztán jól ismerik a szerzőt!
Ha lesz rá lehetőségünk, újra szívesen látjuk Holden Rose-t!
Bősz Patrícia – könyvtárpedagógia-tanár – 2016
Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és AMI, Pécsvárad

oroshaza - 7

handFantasztikus, érdekes, gondolkodtató… Ezek a szavak jutnak az eszembe arról, amikor Holden Rose volt vendégünk és általa találkozhattunk Howard Matheuval is. A rendhagyó irodalom órát nevetés, izgalom és játék jellemezte. Nem volt gyermek, aki ne akart volna azonnal helyet cserélni a főszereplővel. Kovács Attila úgy jelenítette meg szereplőit, hogy ott érezhettük magunkat a nyomozás kellős közepén. A felolvasást játék követte, a legügyesebb gyerekek igazi Holden Rose relikviákkal gazdagodtak. Hatalmas verseny volt a gyorsaság területén, hisz a legújabb dedikált könyvhöz is hozzá lehetett jutni. Maradandó élmény volt a gyerekeknek. Köszönjük szépen az olvasásra nevelést!
Móritz Adrienn tanárnő – Sopron
Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Ha előadást szeretne rendelni, akkor azt a innen az oldalról, vagy a Facebook oldalon keresztül is megteheted! Csatlakozz az előadásokról szóló Facebook csoporthoz >>>

handElőször is nagyon örültem, hogy ellátogatott iskolánkba egy igazi, „kézzel fogható” író! Azok a gyerekek, akik már olvastak Öntől valamit, azért várták a találkozást, hogy megismerjék azt az író bácsit, aki a könyveivel  kellemes, szellemes perceket szerzett nekik, akik pedig nem ismerték egyetlen művét sem, az osztálytársaktól hallották az Ön jó hírét!
Az igazán  nagyon jól sikerült foglalkozásokon  érdekes történeteivel, közvetlenségével, figyelemfelkeltő előadásaival elvarázsolta a gyerekeket, s a végére hagyott izgalmas játékokkal teljesen levette őket a lábukról.
A találkozót követő napokban a jelenlévő gyerekek szinte mindegyike Holden Rose könyveket olvasott. A személyes találkozás megtette hatását! Köszönjük az élményt!
Pap Gáborné Mara tanárnő – Budapest 17. kerület
Gregor József általános iskola

mohacs

handSzeretettel ajánlom Kovács Attilát, azaz Holden Rose írót!
A Mohácsi Jenő Városi Könyvtárban 2016. június 3-án találkoztak az érdeklődők Holden Rose íróval. Volt, aki már olvasta regényeit, volt aki aznap ismerkedett meg Howard Matheuval és a különös esetekkel. Első lépésben a gyerekek megismerkedhettek a szereplőkkel, a várossal ahol élnek, majd betekintést kaptak a történetekbe. Holden Rose felolvasott a kötetekből és kérdésekkel megmozgatta a gyerekek figyelmét. Mindenki nyerni szeretett volna egy könyvet.
Szülőként és könyvtárosként is vallom, hogy a mai gyerekeknek mai nyelven kell írni ahhoz, hogy elsajátítsák az olvasás szeretetét! És ezek a kis regények pont ilyenek! Az előadáson a gyerekek kedvet kaptak a sorozat olvasásához, igazi kis detektívekké változtak.
Köszönöm, hogy megismerkedhettek Veled, kedves Attila Mohács gyerkőcei és tiszta szívből ajánlom, hogy mind szélesebb körben eljussanak a könyveid!
Schmidt Kovács Diána könyvtárvezető, Mohács

Ha előadást szeretne rendelni, akkor azt a innen az oldalról, vagy a Facebook oldalon keresztül is megteheted! Csatlakozz az előadásokról szóló Facebook csoporthoz >>>