Merítés-díj 2016

Éppen az első regényem megjelenésének második évfordulóján vettem át a díjat. (A harmadik 2014. november 26-án került a boltokba.)

Az esemény a BARhole nevű helyen, a 8. Moly születésnapon került megrendezésre. Itt és itt található egy csomó fotó a buliról. A Merítés-díj egy eléggé új dolog, ezt a gyermekirodalmi kategóriát az idén alapították. A zsűri nem kevesebb, mint 120 könyvből választott ki tízet, és abból is megnevezte azt, ami szerinte a legklasszabb. Ez lett Varró Zsuzsa Áfonyka című meseregénye, Varró Dániel versbetéteivel és Domján-Udvardy Melinda rajzaival, festményeivel. Ezek után ezt a tíz könyvet, megszavaztatták a közönséggel is, a végeredmény itt látható. Így lett Az ellopott karácsony díjnyertes könyv.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt a díjat, azért nem egyedül nyertem. Vas Annamari szerkesztő és Varga Zsolt illusztrátor is bőven kivette a részét a melóból, és akkor még nem is említettem Grund Lajost, Ambach Mónikát, akik előolvastak nekem. Valamint meg kell köszönnöm a kiadómnak, a Főnix Könyvműhelynek, és Farkas Zoltánnak a lehetőséget, hogy egyáltalán megjelennek ezek a könyvek. Így megy ez, csak úgy lehet egy kis magaslati levegőhöz jutni, ha elegen tartják a létrát.

A Moly szülinapról is szeretném megemlíteni, hogy a fantasztikus szervezők, nagyon jó hangulatot teremtettek, és rengeteg szép élménnyel gazdagodtam, de nem csak én, mindenki.

Így történt tehát, kendőzetlenül bemutatom a részleteket (A fotókat Kiss Eszternek, és Pálfalviné Wacha Orsolyának köszönöm!):

Először megkaptuk a díjakat.

moly_dijatado_01-kiss-eszter

Aztán a színpadon beszélgettünk.

moly_dijatado_03-worsi
moly_dijatado_02-kiss-eszter

Szóval, ez az idei győztes csapat: Domján-Udvardi Melinda,
Varró Zsuzsa és Holden Rose.

moly_dijatado_03-kiss-eszter
moly_dijatado_02-worsi-1

Még egy kis csocsózás is belefért Varró Danival és a fiával.

moly_dijatado_01-worsi