Kritikákba ágyazott kedves szavak

Az ilyen könyveket szeretem, amelyekben van lélek.
Mindig ezt próbálom keresni és itt megtaláltam. (Liliane Evans)

Amikor megjelenik egy könyv, zene, vagy bármi, a szerző alig várja, hogy érkezzenek a visszajelzések. Persze azt várja, hogy a pozitív visszajelzések hömpölyögjenek leginkább, de tudni kell, mindig lesz akinek nem tetszik amit írsz, énekelsz, festesz, stb… és ez így van jól.

Az alábbiakban közzéteszem azokat az írásokat, amik eddig a pillanatig megjelentek, majd egy másik bejegyzésben idézgetek a Facebookról illetve a levélben, szóban érkezett megjegyzésekből, mert szeretném, ha mindenkihez eljutnának, annyira jól esnek! 😀

Screen Shot 2015-02-02 at 13.20.41

Szóval, ezt írta az ekultura.hu oldalán Mayer István:
http://ekultura.hu/holden-rose-a-harmadik

A harmadik kimondottan könnyed olvasmány, 130 oldalán egy felnőtt rendkívül gyorsan végigszalad, de egy gyereknek sem jelent igazán kihívást a szöveg, ami nem utolsó sorban annak köszönhető, hogy a nyolc és fél éves Howard, a narrátor valóban egy általános iskolás szófordulataival meséli el a történetet.

Aztán F. János (Chris) szubjektív véleményét olvashatjátok itt:
http://konyvkritikak.blog.hu/a_harmadik

A kiadó a sorozatot hét éven felülieknek ajánlja, amivel abszolút egyetértek, mert ez a regény kimondottan az alsó tagozatos gyerkőcök számára íródott. Akár felolvasásra, akár önálló olvasásra alkalmas, utóbbit szolgálják a nagybetűk és a képek, amelyek segítségével könnyen maga elé tudják képzelni a gyerekek a történetet.

Ric$ (Ric$ and Green blogja) imádja az ifjúsági regényeket, ennyire tetszett neki a harmadik:
http://ricsandgreen.hu/holdenroseaharmadik

…akárcsak a borító, a regény maga is egyszerre modern, és régisulis: van Facebook, mobil, ami kell, de nincs vér, értelmetlen erőszak, varázslás, és a többi…

És végül, de nem utolsó sorban Liliane Evans írt valami elképesztő kedvességgel a regényről itt:
http://muveszetnyelve.blogspot.hu/holden-rose-harmadik

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy mese képes lesz annyira elvarázsolni, mint A harmadik tette…